Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Weetjes
Doortocht 3de rit van Tour de France PDF Afdrukken E-mail

Op maandag 6 juli liep de 3de rit van de Tour de France langs Meensel-Kiezegem, het geboortedorp van Eddy Merckx. Dit konden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Zo werden er de ganse dag tal van activiteiten gepland in de dorpskern van Meensel. Ook zo ons bedrijf, waar de reclamestoet en de renners langsreden.


Bij Fruit Vanhellemont konden gezinnen terecht voor typische Hagelandse lekkernijen met leuke activiteiten voor zowel de jongere als de oudere kinderen.  Men kon ook de ganse rit integraal volgen op groot scherm.  Hierbij een paar sfeerbeelden van deze schitterende dag.

Met dank aan Koen De Lange van Fotogeniek Vlaanderen voor de prachtige beelden.

06/07/2015

 
Hagelandse Parel PDF Afdrukken E-mail

Sinds 2013 hebben brouwerij De Vlier en Fruit Vanhellemont een gezamenlijk product op de markt gebracht.  Marc Andries van brouwerij De Vlier kende ons appelsap reeds zeer goed.  Hij was ervan overtuigd dat men met dit topproduct een topcider kon brouwen.  En zo geschiedde...  Maar vanaf heden, bestaat onze appelcider niet meer, maar wordt dit Hagelandse Parel.

De naam appelcider, gaf een verkeerd beeld over het product.  Qua bereidingswijze, is het product appelcider.  Maar bij cider denkt men direct aan een zoete drank die lang blijft 'kleven' in de mond.  Terwijl onze appelcider een frisse, droge smaak heeft.

Dit topproduct appelschuimwijn noemen, was ook niet correct.  Daarom dat we gekozen hebben voor een volledig nieuwe benaming, nl. Hagelandse Parel.

'Hagelandse' omdat dit een op en top Hagelands product is.  De basis zijn pure Hagelandse appels.  Deze appels worden ter plaatse op het bedrijf geperst.  En het brouwen en afvullen wordt door Brouwerij De Vlier gedaan.

'Parel' omdat dit een topproduct is, de naam parel waardig.  En parel, verwijzend naar de bubbels.  Maar vergis u niet, het zijn Hagelandse Parels, vol leven en pit!

01/07/2015

 
KMO Laureaat Vlaams-Brabant & Brussel 2014-2015 PDF Afdrukken E-mail

21-11-2014

Sinds 1991 worden KMO’s in Vlaanderen en Brussel bekroond door middel van de uitreiking van de Hermesprijs. Deze prestigieuze prijs werd later in 2006 door UNIZO omgedoopt tot de huidige ‘KMO Laureaat’.

De KMO Laureaat is dé KMO award in Vlaanderen en Brussel met een sterke nationale uitstraling. Elke twee jaar kiest UNIZO de KMO Laureaat, die wordt verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, corporate governance, marketing & communicatie e.a.

Voor de provincie Vlaams-Brabant & Brussel is ons bedrijf,  Fruit Vanhellemont, tot winnaar uitgeroepen.  Op nationaal niveau was Impermo te sterk, maar we zijn zeer fier op onze provinciale titel.

 
In de media... PDF Afdrukken E-mail

Nieuwsblad (25/10/2014)

Fruit Vanhellemont KMO-Laureaat

ROB TV (22/10/2014

KMO-Laureaat 2014-2015 voor de provincie Vlaams-Brabant & Brussel

Rondom Tienen (17/9/2014)

De Morgen (6/9/2014)

Nieuwsblad Blog Tielt-Winge (4/09/2014)

Fietsende vrouwen houden halt bij Fruitbedrijf

VTM Nieuws 19u (3/9/2014)

Telers laten peren hangen.

ROBT TV (28/08/2014)

Hagelandse perentelers plukken toch

Kanaal Z (28/08/2014)

Kanaal Z Nieuws

 

 
WK 2014 pronostieken PDF Afdrukken E-mail

17/06/2014 - 13/07/2014

Tijdens de gehele WK-campagne van onze Rode Duivels in Brazilië, kon men op onze facebook-pagina een pronostiek plaatsen om alzo kans te maken op een geschenkmand.  Zo hebben Luc Everts, Sofie Vanrusselt, Merijn Vangilbergen, Joren Vangilbergen en Vicky Triau en lekkere streekmand mogen afhalen.

En nu op naar het EK in Frankrijk in 2016!  Dat onze Rode Duivels zover mogelijk mogen geraken.

 
2de editie Familiedag een groots succes PDF Afdrukken E-mail

17 en 18 mei 2014

De tweede editie van de Unizo Familiedag lokte ook nu weer een massa volk naar fruitbedrijf Vanhellemont. Naar schatting brachten meer dan 3500 mensen een bezoek aan de streekproductenmarkt en de andere standen die op het terrein opgesteld stonden.

Tijdens de vernissage van zaterdagavond konden de genodigden kennis maken met kunstenaar Jean-Marie De Pauw en zijn aquarellen. Zijn Ode aan het Hageland kaderde mooi in de toegang naar de standen met Hagelandse streekproducten.
Zijn vriend Tuur Maris gaf een woordje uitleg over Jean-Marie en over de techniek van de aquarel.

Moe maar tevreden blikken de organisatoren terug op het succes van de tweede Familiedag.
'Bij de eerste editie van twee jaar geleden telden we ongeveer 2000 bezoekers', vertelt Mario Vanhellemont. 'We hoopten dit aantal minstens te evenaren, maar we schatten dat bijna dubbel zoveel mensen een kijkje kwamen nemen. De drukte begon al vanaf tien uur 's morgens en dit is de ganse dag zo gebleven.'
'De sfeer was fantastisch', beaamt Jeanine Nijs. 'We hebben geluk gehad met het schitterend zomerweer. Het was heel gezellig.'

Ook de oorlogswandeling kon op heel wat bijval rekenen. 'We hebben veel positieve commentaar gekregen op ons initiatief', aldus een tevreden Tom Devos. 'Een aanmoediging om dit verder uit te werken.'

De bezoekers zullen ongetwijfeld beamen dat de Familiedag een mooie ode aan het Hageland gebracht heeft.

Sfeerfoto's

Bron: Het Nieuwsblad

 
Winnaar 'Meest Gastvrije Gemeente 2013' en 'Agrafiek 2013' PDF Afdrukken E-mail


Meest Gastvrije Gemeente

Bedankt aan alle personen die op ons gestemd hebben. Dankzij jullie is ons bedrijf als winnaar uit de bus gekomen in de categorie 'bedrijf'!

De Gastvrije Award-show van Vluchtelingenwerk Vlaanderen is net afgelopen. De winnaars die een Gastvrije Award wonnen én met 1000 euro naar huis gaan, zijn bekend. Deze awardshow is het slotstuk van een campagne waarin Vluchtelingenwerk op zoek ging naar gastvrije initiatieven in Vlaanderen en Brussel. Dat zijn initiatieven die iets gastvrij doen voor asielzoekers en vluchtelingen. Maar liefst 155 initiatieven deden mee.

Onze jury nomineerde per categorie 3 gastvrije initiatieven. Er waren 5 categorieën: individu, vereniging, bedrijf, school en gemeente. Daarnaast kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete gastvrije initiatief. Het initiatief met de meeste stemmen won de publieksprijs.


Agrafiek

Tijdens deze 14de editie van de wedstrijd Agrafiek werden gelauwerd: 1 bedrijf actief in de sector “loonwerk”, 2 melkveebedrijven uit dezelfde gemeente (Meerhout), 1 varkensbedrijf gerund door twee schoonbroers op diverse locaties en tenslotte drie laureaten in diverse rubrieken: korte keten, innovatie en management en personeelsbeleid/promotie van streekproducten.

In de categorie Agrafiek  personeelsbeleid/streekproducten/diversificatie kwam ons bedrijf uit als winnaar en mochten wij de Oscar van de Landbouw meenemen.

 
Appelsap in 1L-flessen bij een nieuwe loonperser PDF Afdrukken E-mail

Voortaan zal u ons appelsap in 1L-flessen in een nieuw kleedje terugvinden.  Wij hebben immers besloten om voortaan met een modern en HACCP-gecertificeerd loonpersbedrijf samen te werken.

Omdat ons sap steeds gemaakt wordt van dezelfde soort en dezelfde kwaliteit appels, zal u geen verschil proeven.  Immers bij geen van onze loonpersers wordt er iets aan het sap toegevoegd.  Omdat wij zelf merken dat men in onze winkel probleemloos overschakelt van flessen naar vaatjes en omgekeerd (beide geperst door een andere loonperser), zijn wij overtuigd dat u uw vertrouwde appelsap niet zult missen.  Immers het product in de fles blijft hetzelfde.

Ook kunnen wij u met trots onze nieuwe variant voorstellen, namelijk appel-kers.  Een lekker sapje, zeer verfrissend bij een warme zomerdag.  Voor het appelsap zijn onze vertrouwde appels gebruikt en voor het kersensap wordt zure kersen (krieken) gebruikt.  Dit sap verkopen wij in 75cl-flessen.

Op deze 2 flessen hoeft voortaan geen waarborg betaald te worden.  Als ze leeg zijn, mogen ze naar de glasbak.

 
Label 'Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct' PDF Afdrukken E-mail

Onder impuls van de Provincie Vlaams-Brabant, is er een nieuw label in het leven geroepen om de Vlaams-Brabantse streekproducten meer in beeld te brengen.  Enkel als men aan een aantal criteria voldoet, mag men dit label gebruiken.  Op deze website kan u het label terugvinden bij de producten die dit label mogen gebruiken.

Een aantal van onze producten mogen dit label dragen, waaronder onze perenadvokaat, appelsap 5L, appel- en perenconfituur, onze jenevers, likeuren en Hagelandkoffie.  Maar in onze winkel zijn er nog tal van andere producten met dit label.  Kom zeker eens een kijkje nemen.

 
Jeannine Nijs winnaar van de westrijd 'Vrouwelijk Talent op het Platteland' PDF Afdrukken E-mail

De Begijnhoffeesten in Diest hebben duizenden bezoekers gelokt. Dit jaar stonden de feesten in het teken van de 'Dag van de Aardbei'. Jeannine Nijs van het fruitbedrijf Vanhellemont in Meensel-Kiezegem is tijdens de feesten dan weer verkozen 'vrouwelijk talent op het platteland'. Ze kreeg de prijs onder meer, omdat ze een echte ambassadrice voor de fruitsector is.

Het was tijdens de Begijnhoffeesten aangenaam kuieren langs de verscheidene standjes op de culinaire markt met streekproducten. Dit jaar was de 'Dag van de Aardbei' het centrale thema. Zo kon je een bezoekje brengen aan de 57ste Aardbeientoonstelling. Doorlopend waren er ook kookdemonstraties van topchef Felix Alen, sprookjeswandelingen, muzikale optredens en tal van andere randanimatie. Je kon ook proeven van de eerste kruidige pannenkoeken met het aloude Reynvaertkruid, gemaakt door de confrerie van de Cruydtcoeck. Toch was een van de blikvangers tijdens de feesten de verkiezing van het 'vrouwelijk talent op het platteland'. Samen met haar man André startte Jeannine Nijs in de jaren 70 een klein fruitbedrijf van amper 60 are op. Vandaag meet het milieuvriendelijk fruit- en sorteerbedrijf Vanhellemont in de Heibosstraat in Meensel-Kiezegem maar liefst 46 hectare. Toch bleef ook hun zaak niet gespaard van tegenslag. "De oogst werd acht jaar na mekaar 'verhageld'", zegt Jeannine. "Dan kan je het boeltje neerleggen, maar mijn man, mijn zoon Mario - die me overigens inschreef voor deze wedstrijd - en ikzelf wilden ons niet klein laten krijgen en dus zijn we gestart met hoeve- en streekproducten. Deze verkopen we in ons winkeltje. Daarnaast ben ik actief als zorgboerin, waarbij we in het bedrijf ook mensen uit kwetsbare groepen aan het werk helpen. Eerst zag ik dat niet zitten, maar vandaag kan ik zeggen dat we een prachtig team hebben." "Jeannine maakt dat in het sorteerbedrijf mensen kansen krijgen", zegt gedeputeerde Monique Swinnen, die de prijs ter waarde van 2.000 euro mocht overhandigen. "Je vindt er een mengelmoes van mannen, vrouwen, ouderen, kort geschoolden, allochtonen en personen met een arbeidshandicap terug. Jeannine staat in voor de goede teamgeest. Je vindt haar bovendien altijd terug tussen 'haar' mensen. Ze is druk in de weer om zij die het wat moeilijker hebben, te helpen en te sturen." Jeannine kreeg de prijs ook, omdat ze een echte ambassadeur is voor de fruitsector. "Ze heeft altijd begrepen dat een goed imago voor de sector erg belangrijk is", zegt Nik Van Gool, voorzitter van KVLV, die samen met Cera en de Vlaamse overheid het 'vrouwelijk talent op het platteland' verkoos. "Tot slot hebben we haar als winnares uitgeroepen, omdat ze haar talenten ook inzet voor de hele gemeenschap. Ze is actief bestuurslid van KVLV en KVLV-Agra, en zet haar talenten volop in voor Unizo Hageland, de Belgische Fruitveiling, de vakgroep fruit, Steunpunt Hoeveproducten, stuurgroep Groene Zorg, Straffe Streek Vlaams-Brabant en zelfs voor de straatkermis." Ook Marjan Denie uit Lichtaart en Hilde Verbinnen uit Langdorp werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet voor het platteland op vlak van innovatie en samenwerking. Het laatste woord was uiteraard voor Jeannine, die nog een goede raad voor alle vrouwen meegaf: "Grijp je kans, probeer stap voor stap vooruitgang te boeken en laat je zeker nooit ontmoedigen".


bron: Het Laatste Nieuws 14/05/2012

 
Diversiteitsprijs 2012 PDF Afdrukken E-mail

Fruitbedrijf Vanhellemont heeft donderdag, 16 februari, in Mechelen de jobkanaalprijs voor diversiteit 2012 gekregen. Volgens de jury is het bedrijf een “pionier en ambassadeur” in de manier waarop het medewerkers uit kansengroepen aanwerft en benadert. Jobkanaal beloont bedrijven die op een innovatieve manier werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid.

Jobkanaal reikte voor de vijfde maal prijzen uit aan bedrijven die “proactieve stappen zetten om zo veel mogelijk kandidaten uit kansengroepen aan te werven”. Het gaat daarbij om vijftigplussers, arbeidsmarktgehandicapten en allochtonen.

Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem won de prijs voor diversiteit in de categorie voor bedrijven met minder dan vijftig werknemers. Volgens het juryverslag mag het bedrijf zich “een pionier en ambassadeur noemen in de manier waarop het zijn doelgroepmedewerkers benadert”. Het bedrijf schakelt onder meer medewerkers uit zorgboerderijen in.

Jobkanaal is een initiatief van de werkgeversorganisaties Voka, Unizo, Verso en VKW.

Meer informatie en het promofilmpje op ondestaande link:

Jobkanaal.be

Zie ook:

Unizo

 
Unizo Familiedag PDF Afdrukken E-mail

Op zondag 29 mei 2011 organiseerde Unizo Hageland een grootse Familiedag op ons bedrijf.  Het werd een heus succes met 1.500 bezoekers.  Iedereen was dan ook welkom.

Voor de sportievelingen was er een wandelfotozoektocht.  Voor de minder sportievelingen ging er een shuttle-dienst op en af naar de watertoren waar men, dankzij het schitterende weer, een geweldig zicht had over de hele omgeving.  Voor de kids waren er 3 springkastelen, een ballonnenvouwer en een schminkstand.

In de sorteerplaats werd een grootse streekproductenmarkt gehouden.  Bakkerij Swinnen, Beenhouwerij Vangramberen, Chocolatier 200be, kazen van Bartholomeus en uiteraard wijzelf waren present en llieten onze topproducten proeven.  Ook onze vaste imker was present en er werden ook geleide fruitwandelingen gehouden waar men geïnformeerd werd over het milieuvriendelijk telen.

In de late namiddag kwam de groep Feminis optreden en 's avonds kon men aanschuiven voor de barbecue.  Maar het grootste spektakel bevond zich echter in de lucht.  De hele dag vloog een helikopter rond om iedereen die het wou een onvergetelijke belevenis te bezorgen.

Unizo heeft van deze dag een prachtige sfeerfilm gemaakt.

Ook dank aan Luk Collet voor de prachtige sfeerfoto's.


 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

KERSEN!

Nu ook lekkere zoete kersen in onze winkel en automaat!

Siro'nade

Maak uw eigen limonade met de homemade Siro'nade.  Er is keuze uit 3 smaken, munt-limoen, citroen-gember en framboos-limoen.  Geen additieven en dat proef je!

JOYN

U kan ook bij ons terecht met een JOYN-kaart.  Dit is 1 klantenkaart bruikbaar bij verschillende handelszaken.  Spaar mee en ontdek onze voordelen.

 

Meer weetjes...