Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Bedrijfsbezoek Scholen PDF Afdrukken E-mail

Wenst u met uw klas ons bedrijf te bezoeken? Dat kan voor alle leeftijden. Kleutertjes, lagere schoolkinderen, middelbare schoolkinderen,… wij passen ons aan. En allemaal gaan ze naar huis met veel enthousiasme. We leren hen wat er zoal gedaan wordt bij de fruitteler het hele jaar door. De samenwerking met de natuur staat centraal gedurende het hele verhaal. Zo zullen we het hebben over welke de nuttige insecten zijn en waarom.

Het hele gebeuren zal plaatsvinden in het sorteercentrum, wat ook altijd indrukwekkend is voor de leerlingen en elke groep kan eventueel nadien een kijkje gaan nemen in de boomgaard. Als afsluiter mag men een flesje natuurzuiver appelsap proeven en krijgt men een verrassingspakketje mee naar huis.

Wanneer: Een rondleiding is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdagvoormiddag en donderdag, dit vanaf 15 januari tot 15 november.

Tijdsduur: 1u – 1,5u (naargelang de leeftijd)
Kostprijs:
2.5 € per leerling.

Smaaktest

Er is ook de mogelijkheid om een smaaktest te doen. Een smaaktest houdt in dat men alle verschillende appels en peren kan proeven. Zo leren de kinderen dat deze appels en peren zeer uiteenlopende smaken kunnen hebben. Daarna is er een kleine opiniepeiling welke nu het lekkerst zijn.

Duur rondleiding + smaaktest: 1,5u – 2u (naargelang de leeftijd)
Kostprijs rondleiding + smaaktest: 3.5 € per leerling.

Ons bedrijf is een erkende kijkboerderij van plattelandsklassen. Wij werken ook samen met ‘boeren met klasse’. Zo kunnen Vlaams-Brabantse scholen subsidies krijgen van de provincie Vlaams-Brabant om onze kijkboerderij te bezichtigen.

 

Bedrijfsbezoek


Wens je een interessante rondleiding in onze onderneming?

Aanbod


Ontdek hier ons interessant
aanbod voor scholen!

Fair Trade

Vanaf september krijgen de sapjes Appel-Sinaas 20cl en Fresh Shake 20cl het FairTrade label!